Biografie

Toen Jackie in ’84 in Londen de musical ‘Cats’ bezocht, had zij niet durven dromen daar ooit nog eens zelf in te belanden. Dat dromen zo af en toe uitkomen ondervond zij in ’86 toen zij na maar liefst 7 auditierondes de rol van Antimakassa kreeg; zo begon Jackie van Oppen haar carrière als kat in Carré.
Recent maakte zij furore met de rol van Moeder Overste in de musical The Sound of Music wat resulteerde in een nominatie voor de John Kraaijkamp Musical Award in ’09.

Aanvankelijk wilde Jackie actrice worden en werd ze aangenomen aan de Toneelschool Maastricht die zij voortijdig verliet. Na een aantal omzwervingen ging ze vervolgens studeren aan De Muziek Dramatische Afdeling van het conservatorium. Deze studie voltooide zij in 1991.
Tijdens deze studie heeft Jackie een aantal spraakmakende rollen vervuld; de bovengenoemde rol in Cats in ’87 en de rol van operazangeres Jenny Lind in de musical Barnum ’88/89.

Na haar studie heeft zij als solist bij De Hoofdstad Operette gezongen, met onder andere de prachtige rollen; Barones de Gondremark in La Vie Parisienne, Julia in Der Vetter aus Dingsda en Orlofski (concertant) in Die Fledermaus.

Veelzijdig als Jackie is, liet zij de kans om in de serie Onderweg naar Morgen te spelen niet liggen. En zo speelde zij in ’94/95 een jaar lang de rol van Suzanne van Wetering.
Op toneelgebied volgden enkele kleinschalige producties als Kaatje is verdronken (Irma) en Stil spel (Elsje).

In Daniëla, een jeugdopera voor Buffo Operamakers gecomponeerd door Pablo Escande, vertolkte zij de rol van Rafaëla, die speciaal voor haar geschreven werd.

Overig: